Down Sendromlular Farkındalık Gününde üniversitemizden depremzede ve kentimizdeki özel çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesine destek verildi.
21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle “+1 fark ile Gölcük Down sendromlular Derneği” tarafından yürütülen ve Kocaeli Üniversitesi, Marshall ve Büyükşehir Belediyesi ’nce desteklenen “Bi Tebessümü Yaşamak ve Yaşatmak İçin Yanınızdayız” projesi gerçekleştirildi. 20 ve 21 Mart tarihlerinde yürütülen Projede; Deprem bölgesinden gelen 24 özel çocuk ile ilimizde bulunan down sendromlu çocukların kaynaşarak eğlendiği dolu dolu bir program gerçekleştirildi. Proje Üniversitemiz Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün ve Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Dr. Nermin Demirkol tarafından desteklendi.
20 Mart tarihinde Deprem bölgesinden gelen özel çocukların Gölcük Down Cafede karşılanması ile başlayan proje, Gölcük Ayvaz Campingde Doç. Dr. Nermin Demirkol yürtücülüğünde Gölcük Belediye başkanının da katıldığı “Atıklara Sanatla +1 Değer Katıyoruz” atölye çalışması ile devam etti. Ardından Marshall tarafından sağlanan boyalarla hep birlikte duvar taşları rengarenk boyandı. Ayrıca eğlenceli oyunlar, kareoke, mangal partisi ile çocuklar çok farklı bir gün yaşadı.
21 Mart tarihinde ise Beyaz Yalı ’da gerçekleşen Kahvaltılı etkinliğe Rektör yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel sekreterimiz Doç. Dr. Mustafa Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü ve öğretim üyeleri katıldı. Programda Malatya ’dan gelen depremzedeler adına Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Kazım Aydoğan ve proje sahibi +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği başkanı Belgin Abanoz ’un konuşmalarının ardından proje ortağı olarak Üniversitemiz adına da Rektör yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt birer konuşma yaptı. 21 Mart tarihinin down sendromlular açısından önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Öğüt, Üniversitemizin toplumsal duyarlılıkla her bir özel bireyin yanında olduğunu, özellikle engelliler Araştırma ve Uygulama Birimimizin özel bireyler ve sivil topluma hizmetlerinin sürekli olduğunu belirtti. Bu projede Üniversitemiz adına destek veren Engelliler Araştırma ve Uygulama Birim Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün ile Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol ’a teşekkür ederek katkılarının önemli olduğunu vurguladı. Konuşmalardan sonra özel çocukların eğlencesinin ardından bahçeye çıkıldı. Bahçede özel çocuklar ve katılan misafirler hep birlikte 21 rengarenk balonu havaya bıraktı.